Persoonlijke verhalen

Het Lenana verhaal

Hoe is de groep bij het programma gekomen?

In de buurt organiseerde een middelbare school regelmatig schooltoernooien op hun grasveld, de Lenana School. De kinderen uit de sloppenwijk genoten van het kijken naar deze wedstrijden en bewonderden de sport. Naarmate hun passie en verlangen voor de sport groeiden, maakten de kinderen hun eigen hockeysticks van takken. Met golfballen bootsten ze de sport na, omdat ze niet op het hockeyveld van Lenana mochten komen. Een groep oudere jongeren uit de sloppenwijk, geleid door Allan, zag dit en besloot een plek te vinden waar ze de kinderen konden coachen. Door online te zoeken kwamen ze achter het KYHD programma. Zo kwamen de jonge jongens en meisjes elke zaterdagochtend samen om te spelen – en elke andere dag dat ze konden.

Wat zijn de hoogtepunten geweest sindsdien?

De kinderen vonden een plek waar ze welkom zijn en die goede faciliteiten heeft. Ze kregen de juiste uitrusting om mee te trainen: van sticks en ballen tot schoenen en scheenbeschermers. Het jongensteam heeft een paar toernooien gespeeld en hebben ze allemaal gewonnen. Zelfs van de Lenana School! Tegenwoordig mogen ze wel op hun hockeyveld spelen. Sommige van de kinderen zijn toegelaten tot goede middelbare scholen.

Wat heeft het programma de kinderen tot nu toe gebracht?

Na consequente training werd een team van jongens (en één meisje, Cynthia) samengesteld. Zij spelen toernooien waardoor ze veel erkenning krijgen van de Kenya Hockey Union en van andere teams en instellingen die met hockey te maken hebben. Coach Erik slaagde erin een sponsor te vinden voor de groep. De kinderen hebben inmiddels de juiste uitrusting om te spelen en hun vaardigheden worden steeds beter, zowel op het veld als in andere aspecten van hun leven. De HESA Bredalings zijn het gesprek van de dag!

Wat zijn de dromen van deze jongens en meisjes?

Deze kinderen droomden er ooit van om vrij hockey te kunnen spelen. Nu deze droom is vervuld; hebben ze nieuwe. Namelijk om de beste teams van het land en de wereld te worden, op betere scholen te komen en uiteindelijk hun leven te verbeteren door sport. 

Een bericht aan de sponsoren:

De kinderen en de Lenana gemeenschap zijn dankbaar voor de steun die

ze krijgen. Het hockeyprogramma is een groot geschenk voor hen die de jonge jongens en meisjes in staat stelt om zich een weg uit de sloppenwijken te spelen.

Het verhaal van Elijah

Hoe ben je het bij het programma gekomen?

“Ik herinner me dat ik in groep 5 zat toen coaches Majiwa, Kimanzi en Omosh mijn lagere school bezochten. Door hen leerde ik over het programma en raakte ik geïnteresseerd in de sport.”

Wat zijn de hoogtepunten geweest sindsdien?

“Ik heb naar veel plaatsen gereisd voor hockeywedstrijden. Ik heb veel vrienden gemaakt

en mensen met verschillende achtergronden ontmoet. Het programma heeft me geholpen bij mijn studie en om een carrière in de sport op te bouwen.”

Wat heeft het programma je tot nu toe gebracht?

“Het programma heeft mij in de spotlights gezet. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ik een toelating heb gekregen tot de Upperhill High School, de school van mijn dromen!”

Wat zijn jouw dromen?

“Ik wil spelen voor het nationale team van Kenia en ook mentor zijn van anderen in zowel

hockey en andere activiteiten.”

Een bericht aan de sponsoren:

“Ik ben zeer dankbaar voor uw steun aan het hockeyprogramma. Dit heeft mij en anderen toegang gegeven tot vele levensveranderende kansen. Ahsante sana!”

Het verhaal van Renta 

Hoe ben je het bij het programma gekomen?

“We werden aan het programma voorgesteld via onze lagere school in Kibera. Met een groep van ongeveer 30 andere meisjes gingen we voortaan elke zaterdagochtend naar het City Park hockeystadion om te spelen.”

Wat zijn de hoogtepunten geweest sindsdien?

“Mijn hoogtepunt is toen we een toernooi speelden op de Kianda School in Nairobi, en wonnen!”

Wat heeft het programma je tot nu toe gebracht?

“Dankzij de coaches en de sponsoren werd ik toegelaten tot een goede kostschool waar ik nu in mijn laatste jaar van de middelbare school zit.”

Wat zijn jouw dromen?

“Mijn dromen zijn om mijn opleiding af te maken en om hockey te spelen op een hoger niveau.”

Een bericht aan de sponsoren:

“Ik wil jullie heel erg bedanken. Ga door met jullie goede, vriendelijke hart en ik bid dat God jullie zal blijven zegenen.”